Mobiele apps

Bedrijven hebben nog altijd de behoefte aan installeerbare applicaties en
IC10 is hierin gespecialiseerd

Een mobiele app is een installeerbare softwareapplicatie die is ontworpen en ontwikkeld om te draaien op een mobiel apparaat zoals een telefoon, tablet of wearable.

Maatwerk

De motivatie voor het ontwikkelen van een app verschilt per mobiele app, het kan bedoeld zijn als hulpmiddel in het werkproces voor de werknemers, voor klanten of om te verkopen. Afhankelijk van het doel van de app wordt er bekeken wat de beste oplossing is en hoe de app hiervoor op maat gemaakt kan worden.

Door te luisteren naar de wensen en de kennis van mobiele app ontwikkeling toe te passen, wordt het idee van de mobiele app tot leven gebracht met de geschikte technologie die aansluit bij de behoeften. Van native apps voor Android of iOS tot platformonafhankelijke of hybride technologieën, de mobiele app wordt op maat gemaakt die zal voldoen aan de wens.

Professioneel ontwerp

Bij de ontwikkeling van een mobiele app wordt een mobiele app-ontwerper betrokken. Er wordt nauw samengewerkt met de klant om samen conceptontwerpen, wireframes, prototypes en UI-ontwerpen te produceren die precies passen bij de zakelijke behoeften van de klant.

Responsive

De app zal op verschillende apparaten voorzien zijn van een goed overzichtelijke look. Ongeacht het apparaat waarop de app geopend wordt, of dit nu een wat oudere of juist een gloednieuwe smartphone is of een tablet, het uiterlijk van de mobiele app zal er goed uit zien. Ook de werking van de app zal afhankelijk van de hardware van het apparaat snel en intuïtief aanvoelen in het gebruik.

Geïntegreerd

In tegenstelling tot een webapplicatie heeft een mobiele app een dieper niveau van integratie met het besturingssysteem van het apparaat hebben, waardoor extra functionaliteit mogelijk is, zoals pushmeldingen en het gebruik van offline opslag. Mobiele apps kunnen ook gebruik maken van de microfoon, de camera en vele andere sensoren die in een smartphone of tablet zitten zoals een bijvoorbeeld kompas. Op dit moment is het enkel mogelijk voor een mobiele app om gebruik te maken van de hardware. Mobiele browsers komen echter steeds dichter bij het bieden van een ervaring die overeenkomt met die van een mobiele app, tot die tijd zullen mobiele apps de beste optie zijn.

Talen

iOS-apps

iPhones en iPads zijn een populaire keuze voor zowel bedrijven als consumenten. Bij IC10 hebben wij ervaring met de ontwikkeling van apps op iOS. De strenge keuring die een app moet doorstaan voordat het in de App-store geplaatst mag worden zorgt ervoor dat een iOS-app altijd van hoge kwaliteit zal zijn 

Android-apps

Met ‘s werelds grootste marktaandeel, gecombineerd met een grote keuze aan apparaten waarop een Android-app kan werken, is Android een voor de hand liggende keuze voor mobiele apps. Andoid development nodigt de programmeur uit om creatieve oplossingen te bedenken die snel ontwikkeld kunnen worden. Bij IC10 werken meerdere Android-ontwikkelaars die ervaring hebben in het bouwen van zowel consumenten-apps als zakelijke. 

Cross-platform apps

In veel gevallen wordt er gebruik gemaakt van zowel Android als iOS hierdoor komt het regelmatig voor dat een app op beide platforms moet werken. Bij IC10 werken we met programmeertalen die onafhankelijk zijn van het mobiele platform, zoals Angular. Om een consistente gebruikerservaring te bieden voor alle besturingssystemen, met als voordeel dat de codebasis voor beide hetzelfde is. 

Angular

Angular is een open-source Javascript-framework geschreven in TypeScript. Google onderhoudt het en de grootste kracht is om applicaties te ontwikkelen die op zowel Android als iOS werken. Als framework heeft Angular duidelijke voordelen en biedt het app-ontwikkelaars een fijne standaardstructuur om mee te werken. Het stelt app-ontwikkelaars in staat om op een onderhoudbare manier grote applicaties te ontwikkelen. De apps die hierin worden ontwikkeld hebben een mooi en strak uiterlijk en worden voorzien van de meest moderne functionaliteiten. 

Offerte

Denkt u na het lezen van bovenstaande dat is ideaal maar dat zal wel niet betaalbaar zijn?

Dan doen wij u graag verbazen met een gepaste offerte.