Server beheer

De server is vaak het hart van uw bedrijfsnetwerk.
IC10 zorgt ervoor dat u kunt blijven werken.

Server

De server is vaak het hart van uw bedrijfsnetwerk. Als deze onverhoopt uitvalt kan dat een flinke impact hebben op uw organisatie doordat vele applicaties nog steeds afhankelijk zijn van een server. Of deze nu bij u op locatie staat of in een datacenter. Deze afhankelijkheid maakt server beheer zeer belangrijk voor de meeste van onze klanten. Ic10 kan ervoor zorgen dat deze afhankelijkheid tot het minimum wordt gereduceerd door bijvoorbeeld een tweede server standby te hebben of de load altijd al over twee servers te verdelen. Of indien een korte downtime geen direct probleem is dan is het hebben van een goede back-up vaak al voldoende. Er zijn zeer veel morgelijkheden met iedere zijn voor en nadelen. Wij geven u hier graag vrijblijvend advies over. 

Updates

Als het hardware technisch geregeld is dan kunnen we kijken naar een update plan zodat de servers veilig en up to date blijven. Hierbij kan er afgesproken worden dat IC10 met een bepaalde interval de updates op uw server installeert. Dit kunnen updates van het besturingssysteem zijn maar ook de door u gebruikte applicaties. Dit gebeurd altijd in overleg met u en uw collega`s. 

Mocht er gekozen worden om de servers dubbel uit te voeren dat is het vaak mogelijk om eerst een server (groep) in maintenance mode te zetten zodat de andere server(s) de diensten direct overnemen. Waarna we de server(s) die in maintenance modus staat kunnen updaten en testen waarna deze weer toegevoegd kunnen worden en we de andere servers kunnen updaten zonder dat dit voor u en uw collega`s tot verstoring leid. 
Deze manier van updaten gebruiken we ook om onze eigen servers in het datacenter te updaten. 

Documentatie

Het is ook aan te raden om een overdrachtsdocument op te laten stellen waarin beschreven word hoe het netwerk is opgebouwd en wat de rollen van de server(s) hierin zijn. Wij hebben deze uiteraard ook in een beknopte versie voor onze eigen gebruik. Maar om te plaatje totaal te hebben is dit ook aan te raden dat deze beschikbaar is voor u zelf. Wel is het hierbij van belang dat deze net als onze interne overdrachtsdocumenten geupdate wordt bij iedere wijziging. 

Offerte

Denkt u na het lezen van bovenstaande dat is ideaal maar dat zal wel niet betaalbaar zijn?

Dan doen wij u graag verbazen met een gepaste offerte.