Desktop Applicaties

Bedrijven hebben nog altijd de behoefte aan installeerbare applicaties en
IC10 is hierin gespecialiseerd

Hoewel webapplicaties steeds geavanceerder worden, zijn er meerdere redenen waarom een op maat gemaakte desktopapplicatie voor uw bedrijf de geschikte oplossing zal zijn.

Betere prestatie

In een webbrowser wordt uw webapplicatie op een server gehost en zijn de prestaties gelimiteerd aan de hardware die is toegewezen door de beheerder van de server. Een installeerbare desktoptoepassing is minder beperkt, het heeft toegang tot alle hardware van de PC waarop het geïnstalleerd is.

Hierdoor kunnen complexe werkzaamheden vaak sneller worden uitgevoerd met een desktopapplicatie. Hiernaast is er geen afhankelijkheid van de internetverbinding omdat alles lokaal geïnstalleerd staat.

Gegevens en opslag

Indien het nodig is om veel met bestanden te werken die lokaal op een server of pc zijn opgeslagen, kan een desktoptoepassing minder beperkt en krachtiger zijn.

Dit geldt ook wanneer grote hoeveelheden gegevens verwerkt dienen te worden. Desktopapplicaties zijn met behulp van achtergrondprocessen minder beperkt en krachtiger in het uitvoeren van zware werkzaamheden.

Integratie in het lokale netwerk

Om te integreren met andere desktopapplicaties die op uw systeem zijn geïnstalleerd of met een database op een lokale server, zal een installeerbare desktopapplicatie een integratie eenvoudiger mogelijk maken dan een webapplicatie.
Voor een webapplicatie dienen extra koppelingen ontwikkeld te worden om dit te realiseren, terwijl bij desktopapplicaties deze integratie al is gemaakt.

Functies van het besturingssysteem

Als uw applicatie toegang nodig heeft tot specifieke functies van het besturingssysteem, dan zijn deze vaak alleen beschikbaar via API’s (Application Programming Interfaces)

Met desktopapplicaties is hiertoe altijd de beschikking, dus is het niet benodigd dat er extra koppelingen ontwikkeld dienen te worden.

Talen

C#/ .NET

C# is een programmeertaal die wordt gebruikt om op maat gemaakte Microsoft-applicaties te ontwikkelen die draaien op het .NET Framework. Bij IC10 werken softwareontwikkelaars die de vaardigheden en kennis bezitten om uw op maat gemaakte zakelijke app in C# te ontwikkelen. 

Wij hebben ruime ervaring in het gebruik van het .NET Framework. Als u op zoek bent naar C# / .NET-ontwikkeling, hebben wij de vaardigheden om uw wensen in een desktopapplicatie om te zetten. 

C++

C++ is een uitbreiding van de C-taal en vergelijkbaar met C#. Het grootste verschil is hoe de twee talen omgaan met de hardware van het systeem. C++ maakt veel directer gebruik van de hardware en de programmeur kan zelf bepalen hoeveel de hardware gebruikt wordt. Dit wordt vooral gebruikt voor zeer zware rekenprocessen of bij systemen met heel gelimiteerde hardware specificaties. Bij IC10 hebben wij verschillende applicaties ontwikkeld in C++, hiermee is een ruime ervaring op gedaan om ieder project tot een goed einde te brengen.  

WPF

WPF staat voor Windows Presentation Foundation en wordt gebruikt binnen het .NET framework. Het is een algemeen GUI-framework dat wordt gebruikt tijdens de ontwikkeling van desktop-applicaties in C#. Met WPF kunnen kunnen wij dekstopapplicaties er strak en modern laten uitzien. 

WinForms

WinForms is tegenwoordig vervangen door WPF, maar we kunnen nog steeds helpen met uw bestaande WinForms-project. IC10 heeft ervaring met het werken met zowel moderne als oudere technologieën, waardoor uw gedateerde bedrijfssoftware door ons goed onderhouden en uitgebreid kan worden. 

Offerte

Denkt u na het lezen van bovenstaande dat is ideaal maar dat zal wel niet betaalbaar zijn?

Dan doen wij u graag verbazen met een gepaste offerte.